Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Tilaajille

Ky­syim­me: Jou­du­taan­ko leik­kauk­sia OYSissa lyk­kää­mään, koska Oulun kau­pun­gin­sai­raa­la ei voi ottaa tällä het­kel­lä uusia po­ti­lai­ta jat­ko­hoi­toon?

Oulaskankaan sairaalaa on pidetty jatkuvasti koronavapaana, kertoo ylilääkäri Asko Rantala.

Oulun kaupunginsairaala ei voi toistaiseksi ottaa potilaita vastaan koronatartunnoista ja karanteeneista johtuvan henkilöstöpulan takia. Minne OYSista viedään potilaita jatkohoitoon, PPSHP:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen?

– Vuodeosastoille, päiväkohtaisesti katsotaan, minne mahtuu. Aika monet terveyskeskukset ovat pystyneet ottamaan muitakin kuin oman kunnan asukkaita. Tämä ei ole uusi tilanne, mutta huolestuttava siinä mielessä, että tämä on koronasta johtuva eikä korjaannu yhdessä, kahdessa päivässä.

Minkälainen sijoitustarve OYSissa on tällä viikolla?

– Yksityiskohtaisesti en pysty sanomaan. Tilanne elää koko ajan, paikkoja tarvitaan monilla osastoilla ja yhteispäivystyksessä. Suurin osa potilaistahan menee kotiin aina. Paljon pienempi osa tarvitsee jatkohoitopaikan joko terveyskeskuksessa tai alueen keskussairaaloissa: kymmeniä päivässä joka tapauksessa, ei yksin kaupunginsairaalaa vaan koko maakuntaa ajatellen.