Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

Kun­nis­sa on me­neil­lään jotain kummaa, josta voi koitua vielä iso lasku mak­set­ta­vak­si

Kuntajohtajien pestit vaikuttavat yhä tuulisemmilta, ja nyt myös rivityöntekijöitä virtaa pois kuntien palveluksesta. Syitä lienee useita, mutta niiden ääreen on syytä pysähtyä, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Kunnissa näyttää olevan meneillään jotain kummaa. Kaleva kertoi marraskuun alussa, että Oulun kaupungilta irtisanoutuvien työntekijöiden määrä on kasvanut selvästi. Työntekijäpakoa on nähtävissä myös muualla, ja etenkin sote-alalla moni miettii työpaikan tai alan vaihtamista.

Kehityssuunta ei näytä rajoittuvan vain kuntien rivityöntekijöihin. Suomen Kuvalehti kertoi viime viikolla, että kuntajohtajien irtisanoutumiset näyttävät viime vuosina lisääntyneen. Paikallisesta esimerkkitapauksesta käy Hailuodon kunnanjohtajan irtisanoutuminen lokakuussa. Myös Raahen kaupunginjohtaja vaikuttaa olevan selkä seinää vasten: tämän kuun alkupuolella hän julkaisi kirjelmän, jossa kritisoi voimakkaasti kaupunginhallituksen puheenjohtajan toimintaa.