MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Koronarokotukset: Oulun kau­pun­ki tarjoaa nel­jät­tä ko­ro­na­ro­ko­tet­ta ilman ajan­va­raus­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

"Kuinka paljon sinun lää­ki­tys­tä­si on oikein alen­net­tu?" Ou­lu­lai­nen An­ni-So­fia Kaup­pi­la kertoo esi­kois­ro­maa­nis­saan elämän va­ka­vis­ta pe­ru­sa­siois­ta, mutta her­kul­li­sen huu­mo­rin sii­vit­tä­mä­nä

Taivaspuheluita-romaani pohjautuu omakohtaisiin kokemuksiin. Kun Kauppila vihdoin uskalsi lähettää sen kustantamoille, tuli myönteinen vastaus saman tien.

Anni-Sofia Kauppila asuu Paavo Rintalan entisessä kotitalossa Puu-Raksilassa. - Kun sieltä tuli vuokrattavaksi yksiö, nappasin sen heti.
Anni-Sofia Kauppila asuu Paavo Rintalan entisessä kotitalossa Puu-Raksilassa. - Kun sieltä tuli vuokrattavaksi yksiö, nappasin sen heti.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oululaisen Anni-Sofia Kauppilan (s. 1986) omakohtaisiin kokemuksiin pohjautuva esikoisromaani Taivaspuheluita kertoo elämästä ja kuolemasta, luopumisesta, muutoksesta ja siitä, millaista on, kun mielenterveys häilyy, mutta myös uusista aluista, rakastamisesta ja toivosta.

Kuulostaa totiselta, mutta Kauppilan kirja ei ole sitä. Hän kuvaa sekä kirjan kertojaa että sen hykerryttäviä, kukin omalla tavallaan sekopäisiä henkilöhahmoja huumorilla, mutta ei pilkaten. Meitä on moneen junaan.