Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kou­lu­jen alku lisää jouk­ko­lii­ken­teen mat­kus­ta­ja­mää­riä noin 30 pro­sen­til­la – Oulun jouk­ko­lii­ken­ne: "Meillä ei ole mas­ki­pak­koa, ai­noas­taan kehote käyttää maskia"

Koulujen alku lisää matkustajamääriä, mutta joukkoliikenteeseen ei ole tulossa ainakaan tällä hetkellä uusia rajoituksia

Oulun joukkoliikenne siirtyi keskiviikkona talviaikatauluihin koulujen alun myötä. Uusien aikataulujen myötä lähes kaikkien linjojen vuorot lisääntyvät ja opiskelijoiden käyttämien runkolinjojen 1–4 liikennöinti jopa tuplaantuu.

– Koululaiset ja opiskelijat käsittävät noin kolmekymmentä prosenttia käyttäjistämme. Koulumatkojen lisäksi työmatkaliikenne lisääntyy jonkin verran koulujen alettua, Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho kertoo.

Pohjois-Pohjanmaa siirtyi tiistaina koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, jolloin koko maakunnan alueelle annettiin jälleen maskisuositus. Joukkoliikenteessä suositus on ollut voimassa jo vuoden.

Väliahon mukaan joukkoliikenteen matkustajamääriä ei olla näillä näkymin rajoittamassa eikä voimaan ole tulossa maskipakkoa.

– Meillä ei ole maskipakkoa, ainoastaan kehote käyttää maskia. Tarvittaessa joukkoliikennejaosto linjaa maskipakosta. Matkustajamäärien rajoituksista linjaavat terveysviranomaiset ja Traficom, Väliaho selvittää.

– Koronan myötä matkustajamäärät ovat vähentyneet 25–30 prosenttia, joten linja-autoissa on ollut todella väljää. Muutamat aamun ja iltapäivän vuorot ovat kuitenkin olleet ruuhkaisia, Väliaho selvittää.

Oulun joukkoliikenne poisti käteismaksun linja-autoissa viime maaliskuussa. Maksutapa kuitenkin palautettiin tämän vuoden puolella, eikä sitä olla poistamassa uudelleen.

– Saimme paljon asiakaspalautetta siitä, miten maksutavan poisto vaikeuttaa matkustamista. Olemme myös todenneet, ettei tauti leviä niin paljon rahan välityksellä. Elokuun aikana joukkoliikenteessä otetaan käyttöön pankkikorttimaksaminen.

Traficom on myöntänyt Oulun joukkoliikenteelle yli 5 miljoonaa koronatukea. Tuki käytetään täysin joukkoliikenteen lipputulojen korvaamiseksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.