Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Tilaajille

Ko­ro­na­ro­kot­tei­ta saa­ta­neen Ouluun tam­mi­kuus­sa – kan­sal­li­set ro­ko­te­jär­jes­te­lyt ovat käyn­nis­sä ja "ihan hyvällä mal­lil­la"

Ensimmäiset rokotteet annetaan terveydenhuollon henkilökunnalle. Rokotteiden vaatiman kylmäketjun järjestäminen ja rokotteen säilyttäminen onnistuvat koko sairaanhoitopiirin alueella.

Sikainfluenssarokotteita jonotettiin Oulussa Pohjankartanolla tammikuussa 2010. Turvavälien merkitystä ei tuolloin tähdennetty.
Sikainfluenssarokotteita jonotettiin Oulussa Pohjankartanolla tammikuussa 2010. Turvavälien merkitystä ei tuolloin tähdennetty.
Kuva: Peura Pekka

Sairaanhoitopiireissä valmistellaan koronarokotusten aloittamista. Todennäköisesti ensimmäiset rokotukset voidaan antaa tammikuun alussa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo, että moni asia on vielä avoinna, koska rokotteiden myyntiluvan ja Suomeen saapumisen aikataulut eivät ole tiedossa.