Liikenne: Kuusi kaistaa su­ju­voit­ti Poh­jan­tien lii­ken­net­tä – Ky­syim­me, koska oi­keal­ta saa ohittaa

Tilaajille

Ko­ro­na-avus­tus­ten toi­ses­sa jaossa kult­tuu­ril­le lähes 17 mil­joo­naa euroa – Oulun teat­te­ri saa 150 000 euroa, Oulu Sin­fo­nia 100 000 euroa ja Museo- ja tie­de­kes­kus Luuppi 140 000 euroa

Avustukset on tarkoitettu tukemaan taidelaitosten toimintaa ja tehtävien hoitamista koronapandemian aikana ja auttaa niitä selviämään vaikeiden aikojen yli. – Tarvitsemme sitä iloa ja niitä elämyksiä, mitä museot, musiikki, teatteri, tanssi ja muut kulttuurin muodot tuovat elämäämme, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoo.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi Oulusta sai uudessa jaossa opetus- ja kulttuuriministeriöltä 140 000 euroa korona-avustusta.
Museo- ja tiedekeskus Luuppi Oulusta sai uudessa jaossa opetus- ja kulttuuriministeriöltä 140 000 euroa korona-avustusta.
Kuva: Matti Räty

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korona-avustuksina lisää yhteensä lähes 17 miljoonaa euroa museoille, teattereille, orkestereille ja kansallisille taidelaitoksille. Avustus on tarkoitettu tukemaan niiden toimintaa ja tehtävien hoitamista koronapandemian aikana ja auttamaan toimijoita selviämään vaikeiden aikojen yli.

Avustuksia myönnettiin sitä hakeneille valtionosuutta saaville museoille, teattereille, orkestereille sekä Suomen kansallisooppera ja -baletille, Kansallisgallerialle ja Suomen Kansallisteatterille. Museoille tukea myönnettiin yhteensä 2 000 500 euroa, orkestereille 1 425 000 euroa, teattereille 10 000 000 euroa ja kansallisille kulttuurilaitoksille 3 500 000 euroa.