vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kok­ko­lan pojat kin­ne­ri­kau­poil­la – Mün­che­nis­sä esi­tel­tiin suo­ma­lais­tuo­te, jolle ei löydy ver­tais­ta koko Eu­roo­pas­ta

Suomalainen kevyt sähköajoneuvo oli IAA Mobility -tapahtuman ”showstopperi”, pysäyttäjä, jonka moni halusi oitis omaksi. Ostajia kiinnostivat eniten toimitusaikataulu ja sopiva ulkoväri. Hinta oli sivuseikka.

– Kinner voisi olla eräänlainen autourheiluauto kaupunkikeskustoihin, joissa autoilu alkaa yhä useammin olla kiellettyä eikä liikkumiseen vielä ole ratkaisua, toimitusjohtaja Ari Jukka-Luomaranta ehdottaa.
– Kinner voisi olla eräänlainen autourheiluauto kaupunkikeskustoihin, joissa autoilu alkaa yhä useammin olla kiellettyä eikä liikkumiseen vielä ole ratkaisua, toimitusjohtaja Ari Jukka-Luomaranta ehdottaa.
Kuva: Kari Pitkänen

Do legst di nieda! Se on Baijerin murretta ja tokaistaan, kun sikäläinen ihminen haluaa ilmaista rajattoman ihastuksensa ja jää sanattomaksi jonkin asian tai ilmiön edessä.

Moni müncheniläinen huokaisi juuri noin runsas viikko sitten. Kaupungissa järjestettiin sähköisen liikkumisen tulevaisuustapahtuma IAA Mobility 2023, ja yksi sen eniten huomiota ja yleisön kiinnostusta herättäneistä uutuustuotteista tuli – Suomesta!

Hofgartenstrassella, aivan kaupungin keskustassa, esiteltiin uusimpia sähkö- ja tavarapyörämalleja ja pyöräilyvarusteita. Kojujonon keskeltä löytyi jotain ihan muuta, suomalainen Kinner.

– Toista vastaavaa lihasvoimalla kulkevaa kevyttä nelipyöräistä ja kaksipaikkaista tuotetta ei oikein ole, kertoo Kinner-pyörää valmistavan AJL-Speedshop Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Ari-Jukka Luomaranta Kokkolasta.

Vielä tapahtuman päätyttyäkin hän oli ällistynyt Kinnerin herättämästä kiinnostuksesta:

– Kävijöitä ja valokuvaajia kävi mykistävän paljon.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.