Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Kem­pe­leen yli­jää­mä­mai­den vas­taan­ot­to johti oi­keu­den­käyn­tiin – Syyt­tä­jä: Tullaan seu­raa­maan ympäri val­ta­kun­taa

"Olemme pyrkineet korjaamaan ylijäämämaiden vastaanoton seurantaa heti, kun tieto tästä tutkinnasta on tullut ilmi", sanoo kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

Oulun käräjäoikeudessa on vireillä Kempeleen kuntaan liittyvä ympäristörikosasia.

Ympäristörikoksiin erikoistunut Pohjois-Suomen syyttäjäalueen aluesyyttäjä Kimmo Vakkala on nostanut kolmea henkilöä vastaan syytteen ympäristön turmelemisesta.

Lisäksi syyttäjällä on asiassa Kempeleen kuntaan kohdistuvia vaatimuksia. Syyttäjä vaatii siltä rikoshyötyä, minkä lisäksi hän vaatii kunnalle yhteisösakkoa.

Ympäristön turmeleminen on ympäristörikos. Käräjäoikeuden julkisista diaaritiedoista ilmenee, että syyttäjä väittää teon tapahtuneen vuosien 2018–2019 välisenä aikana Kempeleessä.

– Syyte liittyy ylijäämämaiden vastaanottoon, Vakkala kuvailee.

Syyttäjän mukaan hänen syytteensä ytimessä on muun muassa ympäristölupa, lupavelvoitteiden tulkinta ja se, millaisia riskejä voi liittyä velvoitteiden noudattamatta jättämiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.