Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

KeKi:n naiset ha­lua­vat olla tu­le­val­la kau­del­la ai­kai­sem­paa lyön­ti­voi­mai­sem­pi jouk­kue, har­joi­tus­ot­te­lut alkavat lauan­tai­na – Kaleva näyttää hal­li­pe­lin suorana

Kaleva näyttää harjoitusottelun tilaajilleen selostettuna monikameralähetyksenä. Ottelua pääsee katsomaan myös euron tutustumistilausta vastaan.

Ria Ojala on yksi viime kauden päätteeksi B-tyttöjen SM-kultaa voittaneista pelaajista, joiden varaan lasketaan tulevalla kaudella paljon.
Ria Ojala on yksi viime kauden päätteeksi B-tyttöjen SM-kultaa voittaneista pelaajista, joiden varaan lasketaan tulevalla kaudella paljon.
Kuva: Pekka Peura

Jarkko Kokon puhelin pirisi viime viikon lopulla lähes taukoamatta. Sotkamon Jymy oli juuri onnitellut 50 vuotta täyttänyttä seuralegendaansa nostalgisella videopätkällä.

Jymyn eleestä puhuminen silmin nähden herkistää kahdeksankertaisen suomenmestarin.

Suurempiin juhliin ei KeKi:n naisten pelinjohtajalla kuitenkaan ollut aikaa, sillä hänen luotsaamansa joukkue valmistautui täyttä häkää kohti alkavaa superpesiskautta.

Kokolla on käsissään nuori, mutta jälleen kerran vuoden kokeneempi joukkue. Osalla joukkueen pelaajista ei ole edes kunnon käsitystä pelinjohtajansa saavutuksista pelaajana.

– Hyvä, että osa oli edes syntynyt siihen mennessä, kun olin jo lopettanut pelaajaurani, Kokko naurahtaa.

Joukkue muisti pelinjohtajaansa lahjakortilla ja Kokko tarjosi joukkueelle harjoitusten jälkeen kakkukahvit.

– Meillä on tapana, että syntymäpäiväsankari tuo aina kakun.

Lisää lyöntivoimaa

Kempeleläisten viime kausi päättyi puolivälierissä lopulta finaaleihin yltänyttä Manse PP:tä vastaan. Kausi sai "sinisellä laguunilla" kuitenkin hienon loppusilauksen, kun seuran B-tytöt ylsivät suomenmestaruuteen.

Tällä hetkellä edustusjoukkueen ringissä on mukana 15 pelaajaa.

– Tilanne on todella hyvä. Lähes samalla porukalla saamme jatkaa ja tiedämme jo, mitä kukin osaa ja missä pitää kehittyä.

Kokko on ollut tyytyväinen harjoittelun laatuun. Oman peliuransa alkuajoilta hän muistaa harjoittelun yläasteen liikuntasalissa. Olosuhteiden osalta on kuitenkin menty eteenpäin ja KeKi:n naiset ovat päässeet lyömään tilanteisiin Ojan Rauta Areenan mainioissa puitteissa. Tämä auttaa hahmottamaan kokonaiskuvaa siitä, missä mennään.

Ulkopelissä joukkue on Kokon mukaan hyvällä tasolla. Hän toivookin sisäpeliin lisää tehokkuutta. Yksi joukkueen tulevan kauden kantavia teemoja on juoksun lyöminen. Kotiuttamisen parantaminen korostuu erityisesti kauden ratkaisupeleissä.

– Fysiikkaan on panostettu kovasti, jotta lyöntivoimaa tulisi lisää.

Uusvanha pelinjohtaja Jarkko Kokko palasi KeKi:n viuhkan varteen kesken viime kauden Mika Takalahden jättäydyttyä sivuun.
Uusvanha pelinjohtaja Jarkko Kokko palasi KeKi:n viuhkan varteen kesken viime kauden Mika Takalahden jättäydyttyä sivuun.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kauden ensimmäinen harjoitusottelu

Halli-SM -turnauksen peruuntuminen vei KeKiltä aiemmin suunnitellut "harjoitusottelut". Vastustajan etsiminen muista maakunnista on ollut vallitsevan tilanteen ja taloudellisen satsauksen vuoksi haastavaa.

– Niitä odotettiin kovasti, joten olihan se pettymys, kun niitä ei tullut. Niiden kautta olemme saaneet harjoituspelit pelattua.

Ensimmäiset harjoituspelinsä KeKi korkkaa lauantaina, kun vastaan asettuu Tyrnävän Tempaus.

Farmiyhteistyö  Ykköspesiksen pohjoislohkossa pelaavan joukkueen kanssa mahdollistaa pelaajien liikuttelun seurasta toiseen.

Osa edustusjoukkueen pelaajista käy tulevalla pelaamassa Tyrnävän mukana Ykköspesistä ja jotkut B-juniorit tarvitsevat jo kokemuksia kovemmista peleistä.

Kauden ensimmäistä harjoitusottelua odotellaan kempeleläisten leirissä jo innokkaasti. Pelinjohdolle koitos on hämmentävä, joskin informatiivinen. Kokoonpanossa nähdään paljon kokeiluja.

– Onhan se kieltämättä erikoinen tilanne, kun lauantaina vastassa on kahdeksan pelaajaa, jotka ovat meidän ringissämme.

– Kyllähän tytöt odottavat, että pääsevät pelaamaan.

Kaleva näyttää Kempeleen Kirin ja Tyrnävän Tempauksen harjoitusottelun tilaajilleen selostettuna monikameralähetyksenä.

Ottelua pääsee katsomaan myös euron tutustumistilausta vastaan osoitteessa kaleva.fi/live.

Ottelu alkaa kello 13.45 ja suora lähetys ennakkostudioineen starttaa kello 13.30.