Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kaleva seu­ra­si, kun ou­lu­lais­per­he pääsi tes­taa­maan VR:n uutta ma­kuu­vau­nua – Puusta ra­ken­ne­tut tes­ti­vau­nut löy­ty­vät teol­li­suus­alueel­ta Rus­kos­ta

Tavalliset matkustajat pääsivät testaamaan Oulussa, miten tulevat uudet junien makuuvaunut toimivat käytännössä. Parannusehdotuksiakin löytyi.

– En ole ikinä mennyt yöjunalla minnekään. Minunkin mittainen mahtui hyvin nukkumaan vaunussa, sanoo Pasi Lämsä.

Hänen vaimonsa Henna Kippola vahvistaa, että testivaunut ovat tilavampia ja laadukkaamman oloisia kuin ne oikeat makuuvaunut, joissa hän on joskus matkustanut.

Oululaisperhe on testaamassa Oulussa suunniteltuja kolmea erilaista junanvaunua, jotka tulevat pian tuotantoon Škoda Transtechin Kajaanin Otanmäen tehtaalle.

Henna Kippolan ja Pasi Lämsän perhe testasi tulevia junanvaunuja, jotka tulevat aikanaan liikennöimään esimerkiksi Helsingin ja Rovaniemen välillä. He aikovat ilman muuta matkustaa oikeilla vaunuilla, kunhan ne valmistuvat liikenteeseen. Lapset Roope ja Siiri nauttivat junamatkan leikkimisestä.
Henna Kippolan ja Pasi Lämsän perhe testasi tulevia junanvaunuja, jotka tulevat aikanaan liikennöimään esimerkiksi Helsingin ja Rovaniemen välillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.