Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ju­na­lii­ken­ne kes­key­tyi Oulun ja Tornion vä­li­sel­lä ra­ta­osuu­del­la per­jan­tai-il­ta­na – vika saatiin yöllä kor­jat­tua, mutta myös lauan­tain junia kor­va­taan bus­seil­la

Junaliikenne keskeytyi perjantai-iltana Oulu–Kemi–Tornio-rataosilla liikenteenohjausjärjestelmän vian vuoksi, kerrottiin Fintrafficin tiedotteessa perjantaina.

Yhden aikaan yöllä Fintraffic tiedotti häiriön olevan ohi. Vian aiheuttaja oli ukkonen.

Vian vuoksi Oulusta pohjoisen suuntaan yön aikana kulkeneet kaukojunat korvattiin busseilla. Lauantaina kulkevat IC 22 Rovaniemeltä Helsinkiin ja IC 416 Rovaniemeltä Ouluun taas korvataan busseilla Rovaniemi–Oulu-välillä, sillä junakalusto ei ole oikealla paikallaan perjantain häiriöstä aiheutuneiden poikkeusjärjestelyiden vuoksi, Fintrafficista kerrotaan.

Pohjoisesta etelään kulkeneet yöjunat ajettiin häiriöalueen läpi, mutta niille tuli häiriön vuoksi myöhästymisiä.

Rovaniemeltä Helsinkiin kulkenut IC 266 oli perille tullessaan noin neljä tuntia myöhässä, Kemijärveltä Helsinkiin kulkenut IC 274 noin tunnin ja lauantaiaamuna vielä matkalla ollut P 276 Kolarista Helsinkiin oli noin yksi ja puoli tuntia myöhässä.

Tietoja junien myöhästymisistä ja busseilla korvattavasti vuoroista löytyy VR:n sivuilta.

Juttua muokattu 30.6. klo 22.31: lisätty linkki VR:n sivuille.

Juttua muokattu 1.7. klo 10.48: päivitetty tiedoilla häiriön päättymisestä, myöhästymisten määrästä ja lauantain junien korvaamisesta.