Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jos Oulussa todella ha­lut­tai­siin säästää mil­joo­nia, työl­li­syys­pal­ve­lui­hin pitäisi pa­nos­taa paljon enemmän kuin nyt

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen kirjoitti Kalevassa (20.10./Lukijalta), että ateria- ja puhtauspalvelujen sadan prosentin ulkoistuksella turvataan Oulun palveluja, ja rivien välissä hän väitti, että ulkoistusta vastustaneet olisivat vastuuttomia valtuutettuja.

Kolmonen kuulutti vastuullisuutta, mutta myös keskustan valtuustoryhmä on ollut ”vastuuton” vastustaessaan yhdessä vasemmistoliiton kanssa koulujen lakkauttamisia Kiimingissä, Oulunsalossa ja kyläkouluja kanta-Oulussa. Silloin hän ei puhunut vastuuttomuudesta. Rahaa siis on ja ei ole, samoin vastuullisuutta, riippuen puhujan arvomaailmasta.

Oulun kaupunki on maksanut vuodesta 2006 lähtien kuntaosuuksia Kelalle pitkäaikaistyöttömyydestä (työttömyyssakko). Vuosina 2015–2019 Oulu maksoi yhteensä 112 469 304 euroa. Tänä vuonna tammikuusta elokuun loppuun mennessä 15 914 252 euroa. Eikä tässä kaikki, kaupunki maksoi puolet Kelan maksamasta perustoimeentulotuesta vuonna 2019, yhteensä 10 913 481 euroa. Tiedot löytyvät Kelaston tilastosta.

Olen useana vuonna puhunut tästä valtuustossa ja esittänyt ratkaisuja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.