Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Joh­ta­juus kiin­nos­taa tyttöjä – nuorten nä­ke­myk­set it­sel­leen so­pi­vis­ta aloista ovat kui­ten­kin yhä hyvin pe­rin­tei­siä ja su­ku­puo­lit­tu­nei­ta

Talous ja nuoret TATin tuore kyselytutkimus selvitti lähes 15 000 nuoren urahaaveita ja tulevaisuudensuunnitelmia.

Kesätyöt tarjoavat jo monille nuorille tärkeän kokemuksen työelämästä. Kolmisen vuotta sitten esimerkiksi Osuuskauppa Arina kutsui kesätöitä hakeneet nuoret haastatteluun. Korona-aikana tällaista ei ole voitu tehdä.
Kesätyöt tarjoavat jo monille nuorille tärkeän kokemuksen työelämästä. Kolmisen vuotta sitten esimerkiksi Osuuskauppa Arina kutsui kesätöitä hakeneet nuoret haastatteluun. Korona-aikana tällaista ei ole voitu tehdä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Tyttöjen kiinnostus johtajuutta kohtaan on kasvussa, maanantaina julkistettu TAT Nuorten tulevaisuusraportti 2021 kertoo. Viime maaliskuussa toteutettu kyselytutkimus kartoitti lähes 15 000 yläkoululaisen, lukiolaisen ja ammatillisen opiskelijan näkemyksiä tulevasta työelämästä.

– Tytöt tavoittelevat poikia vahvemmin johtamisvastuuta sekä etenemis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Tämä voi johtua muun muassa siitä, että tytöillä on maamme hallitusta myöten yhä enemmän hyviä esimerkkejä naisten johtajuudesta, Talous ja nuoret TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen arvioi.

Tyttöjen vastauksissa palkkauksen merkitys kasvoi edellisestä vuodesta enemmän kuin pojilla. Tytöt vastasivat poikia useammin olevansa valmiita panostamaan opiskeluun menestyäkseen työelämässä.

– Tytöt osoittavat kiinnostusta myös aloille, jotka ovat perinteisesti olleet miesvaltaisia. Poikiin verrattuna tyttöjen kiinnostus maanpuolustuksen, asianajo- ja lakimiestoimistojen sekä vakuutusalan tehtäviin on kasvanut, Tenhunen-Ruotsalainen sanoo.

Tutkimuksen mukaan nuorten näkemykset itselleen sopivista aloista ovat kuitenkin edelleen hyvin perinteisiä ja sukupuolittuneita.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.