Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

JHL:n tiis­tai­na alkava lakko vai­kut­taa OYSin toi­min­taan – lakon aikana tut­ki­muk­siin ja hoitoon voi saapua nor­maa­lis­ti ajan­va­rauk­sen mukaan

OYSin mukaan erilaisiin poikkeuksiin on kuitenkin syytä varautua.

Tiistaina alkavalla Julkisten ja hyvinvointialojen JHL:n lakolla on vaikutuksia myös OYSin toimintaan monin eri tavoin, sairaala kertoo.

JHL:n kymmenessä kaupungissa alkava lakko sulkee muun muassa sairaalan kahvilat ja ravintolat. Myös tukipalveluissa toimitaan supistetulla henkilökunnalla.

Lakko kestää tiistaiyöstä ensi viikon maanantaihin 9.5. saakka. OYSin mukaan lakosta huolimatta tutkimuksiin ja hoitoon saavutaan sairaalaan normaalisti ajanvarauksen mukaisesti.

– Olemme JHL:n kanssa yhteistyössä määritelleet lakon ulkopuoliset työt. Nämä ovat toimintoja, joiden jatkuvuus taataan lakosta huolimatta. Esimerkiksi potilaan hoidon kannalta kriittiset näytteet analysoidaan kiireellisinä ja tarvittavat lääkkeet valmistetaan normaalisti, sanoo OYSin vs. johtaja Juha Korpelainen tiedotteessa.

Lakolla voi kuitenkin olla vaikutusta annettavaan hoitoon tai potilaalle tehtäviin tutkimuksiin, OYSista kerrotaan.

Potilaiden ja sairaalaan saapuvien kannattaa varautua poikkeuksellisiin tilanteisiin ja viivästyksiin. Lakon piirissä ovat esimerkiksi sairaalan puhtaanapito ja siivoustoiminnot sekä sisäiset materiaalikuljetukset.

Oulaskankaan sairaalan toimintaan lakolla ei ole vaikutusta, sillä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin osalta lakon vaikutukset rajautuvat Ouluun ja Kempeleeseen.

Koska työnantajalla ei ole tietoa lakkoon osallistuvien työntekijöiden määrästä, lakon tarkat vaikutukset sairaalan toimintaan selviävät vasta alkuviikon aikana, OYSin tiedottaa.