Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

IS:n pre­si­dent­ti­ky­se­lyn yk­kös­ni­mek­si nousi ul­ko­mi­nis­te­ri Pekka Haa­vis­to – lähes puolet vas­taa­jis­ta voisi ää­nes­tää Haa­vis­toa

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn toisena, kolmanneksi putosi Upin Mika Aaltola.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on noussut Ilta-Sanomien presidenttikyselyn ensimmäiselle sijalle. Haavistoa voisi äänestää seuraavissa presidentinvaaleissa 48 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Edellisestä, lokakuussa tehdystä kyselystä Haaviston kannatus on noussut viisi prosenttiyksikköä.

IS:n kyselyssä haastateltavat saivat valita 30 nimen listalta ne, joita voisivat kuvitella äänestävänsä vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Toiseksi suosituimmaksi nousi Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) 40 prosentilla, mikä on kaksi prosenttiyksikköä lokakuun kyselyä vähemmän.

Kolmantena on edellisen kyselyn ykkönen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 36 prosentilla. Aaltolan kannatuksessa pudotusta oli kahdeksan prosenttiyksikköä. Aaltola oli lokakuussa ensimmäinen politiikan ulkopuolinen henkilö, joka nousi kyselyn suosituimmaksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on yhä listan neljäntenä 31 prosentilla ja entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) listan viidentenä 27 prosentilla. Tasoissa Stubbin kanssa on vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson.

Kysely on esivaalinomainen, sillä ehdokkaita ei ole vielä asetettu. Äänen saattoi myös antaa useammallekin henkilölle, joita voisi kuvitella äänestävänsä.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn runsaat tuhat ihmistä internetpaneelissa kuunvaihteessa. Virhemarginaali koko aineiston osalta on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.