Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Intiön kap­pe­lin kre­ma­to­rion vikaa pääs­tään tut­ki­maan al­ku­vii­kos­ta, tuh­kauk­sia siir­re­tään ja jär­jes­tel­lään muualla teh­tä­väk­si

Perjantaina uunin luukun toimintahäiriön takia merkittäviä savu- ja nokivahinkoja kärsineen Intiön hautausmaan krematorion siivous on jatkunut maanantaina.

Jumittanutta luukun mekanismia päästään tutkimaan tämän jälkeen. Sen myötä selviää myös, minkälaista korjausta luukku tarvitsee ja kauanko se vie, kertoo Oulun hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi.

Krematorio on pois käytöstä vähintään alkuviikon ja mahdollisesti koko viikon, joten suunniteltuja tuhkauksia joudutaan lykkäämään.

– Kalenteri on meillä koko ajan täynnä, joten nyt pyritään siihen ettei suurta ruuhkautumista tapahtuisi. Omaisten joilla on sovittuna uurnan luovutus lähiaikoina kannattaa varautua siihen että meiltä voi tulla ilmoitus luovutuksen siirtymisestä, Vuontisjärvi sanoo.

Oulun krematorio on tiedustelemassa apua muilta lähimmiltä krematorioilta tilanteen hoitoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.