Hu­ma­lai­sen nuoren kul­jet­ta­ma auto suistui ka­tol­leen ojaan Ar­ka­las­sa, huu­me­kus­ki kolhi lii­ken­teen­ja­ka­jaa Mu­hok­sel­la – poliisi poimi Oulun seudun lii­ken­tees­tä useita rat­ti­juop­po­ja

Poliisi poimi Oulun seudun liikenteestä useita rattijuoppoja lauantain sekä sunnuntain vastaisen yön aikana. Osa rattijuopoista jäi kiinni onnettomuuden selvittelyn yhteydessä ja osa poliisin pysäyttäessä heidät tarkastusta varten. 

Nuoren kuljettajan ajama auto suistui katolleen ojaan Arkalassa myöhään illalla kello 23 jälkeen. Poliisi kertoo, että autossa oli yhteensä viisi nuorta, mutta kukaan heistä ei loukkaantunut tilanteessa pahemmin. 

Autoa ajanut mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Hänet määrättiin ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 

Aiemmin päivällä Limingassa Raahentiellä autolla liikkunut 50-vuotias paikkakuntalainen mies puhalsi 0,66 promillen lukemat. Häntä epäillään rattijuopumuksesta. Poliisin mukaan mies määrättiin ajokieltoon, kun alkometrin tulos oli varmistettu verikokeessa. 

Haukiputaalla Martinniemessä poliisi selvitti iltapäivällä tapahtunutta lievää liikennevahinkoa. Tapauksen selvittelyssä poliisi tarkasti autoa ajaneen noin 60-vuotiaan oululaismiehen ajokuntoa ja mies puhalsikin alkometriin tasan kahden promillen lukemat. 

Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena. 

Oulussa Oritkarin tuntumassa poliisi taas sai kiinni seuraavan rattijuopon, kun partio meni selvittämään Nuottasaaren ja Jääsalontien risteyksen lähellä keskikorokkeeseen törmänneen auton tapausta. 

Autoa kuljettanut ulkomaalainen 30-vuotias mies puhalsi 1,5 promillea. Mies ei loukkaantunut törmäyksessä, mutta auto vaurioitui. 

Poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 

Sunnuntain puolella yöllä hieman ennen yhtä poliisi tapasi vielä yhden huumekuskin Muhoksella. Asia kävi ilmi, kun auto törmäsi liikenteenjakajaan Muhostiellä ja poistui paikalta. Poliisi löysi auton ja sen kuljettajan hetkeä myöhemmin. 

Autoa ajanut noin 40-vuotias mies antoi huumausainepikatestissä positiivisen tuloksen. Mies ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta auto ja liikenteenjakajan liikennemerkki vaurioituivat. 

Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.