Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ho­vi­oi­keus kovensi Sii­lo-ta­lo­ju­tun tuo­mio­ta, kai­kil­le kol­mel­le syy­te­tyl­le 4,5 vuotta van­keut­ta – "­Pää­mie­he­ni ovat erit­täin pet­ty­nei­tä"

Rovaniemen hovioikeus kovensi perjantaina merkittävästi käräjäoikeuden antamaa tuomiota niin kutsutussa Siilo-talojutussa.

Se tuomitsi kolme Kalevala Rakennus Oy:n vastuuhenkilöä eli Timo Korhosen, Matti Paasovaaran ja Teemu Vasankarin törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Se langetti heistä jokaiselle rangaistukseksi 4,5 vuotta ehdotonta vankeutta.

 Oulun käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa 2020 vain Korhosen ja Paasovaaran törkeästä kirjanpitorikoksesta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Muut syytteet käräjäoikeus hylkäsi.

Kaikki oikeudenkäynnin osapuolet Vasankaria lukuun ottamatta valittivat tuomiosta hovioikeuteen ja vaativat siihen muutosta. Näin myös tapahtui.

Oikeus: Perustettiin vastuiden ja verojen välttämiseksi

Rikokset ajoittuvat vuosiin 2014–2016. Niiden ytimessä on Oulun Toppilansaaressa sijaitsevien Siilo-talojen rakentaminen ja rakennushankkeiden rahoitusjärjestelyt Kalevala Rakennuksen ja sijoitusrahastotoimintaa harjoittaneen rahoitusyhtiön välillä.

SOK:n vanhat viljasiilot kaadettiin syksyllä 2012.
SOK:n vanhat viljasiilot kaadettiin syksyllä 2012.
Kuva: Maikkola Tapio

Hovioikeuden mielestä Kalevala Rakennuksen perustamisen tarkoituksena oli välttää rahastosijoittajien kaksinkertainen verotus ja rakennuttajarahastoille asuntojen luovutusten jälkeen jäävät vastuut.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.