Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ho­vi­oi­keus hylkäsi pik­ku­lap­sen hy­väk­si­käy­tös­tä nos­te­tun syyt­teen

Rovaniemen hovioikeus kumosi maanantaina seksuaalirikoksesta annetun alioikeuden ratkaisun.

Oulun käräjäoikeus antoi kesäkuussa 2022 tuomion, jossa se tuomitsi vuonna 1993 syntyneen miehen nuorena henkilönä tehdystä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan rikos kohdistui 6–7-vuotiaaseen lapseen. Se katsoi rikoksen tapahtuneen vuosien 2009 ja 2010 aikana, jolloin syytetty oli alle 18-vuotias.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen ja vaati muutosta. Hovioikeus järjesti asiassa suljetuin ovin pidetyn pääkäsittelyn huhtikuussa ja otti tuolloin vastaan saman todistelun kuin käräjäoikeudessakin esitettiin.

Hovioikeus katsoi, että asianomistajan eli uhrin kertomus oli yksityiskohtainen, johdonmukainen ja luotettava. Hovioikeuden mielestä asiassa jäi kuitenkin syyksilukemisen edellyttämällä varmuudella näyttämättä, että syytetty olisi menetellyt syytteessä kuvatulla tavalla.

Tästä syystä hovioikeus hylkäsi maanantaina syytteen ja vapautti miehen velvollisuudesta maksaa asianomistajalle korvauksia. Osapuolten oikeuskulut maksetaan valtion varoista.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.