Oulun torihotelli: To­ri­ho­tel­lin kon­kurs­si seisoo yhä pai­kal­laan

Pääkirjoitus: Kun suo­ja­tie­tä ei ylitetä enää puo­li­juok­sua – ikään­ty­vä tar­vit­see eri­lai­sen kau­pun­gin

Hoi­ta­jien lakko: Suo­je­lu­työn määrä pie­ne­nee OYSissa kes­ki­viik­ko­na ja tors­tai­na mer­kit­tä­väs­ti, syö­pä­leik­kauk­set tauolle

Työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat sopineet lakkotauosta pääsiäisen ajaksi. Lakkotauko alkaa perjantaina 15.4. kello 6 ja loppuu keskiviikkona 20.4. kello 6.

Suojelutyön määrä pienenee Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) huomenna keskiviikkona ja ylihuomenna torstaina merkittävästi, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Tällä kerrotaan olevan vaikutusta lähes kaikkeen sairaalassa hoitajien lakon aikana edelleen käynnissä olevaan toimintaan, mutta eniten päivystykseen, tehohoitoon, leikkaustoimintaan sekä syövän hoitoon.

– Käytännössä keskiviikolle ja torstaille saatu suojelutyön määrä ei riitä syöpäleikkauksien toteuttamiseen, ei myöskään syövän diagnostiikkaan. Tämä on erittäin valitettavaa potilaiden kannalta. Pyrimme kuitenkin turvaamaan potilaille sytostaatti- ja sädehoidot, sekä luonnollisesti hätä- ja päivystysleikkaukset, kertoo OYSin vs. johtajaylilääkäri Kati Ojala tiedotteessa.

Vastaanotto- ja leikkausaikojen peruutukset tulevat nyt niin nopeasti, ettei potilaita välttämättä ehditä informoida hoidon peruuntumisesta.

– Tähän saakka olemme pyrkineet ilmoittamaan hoidon peruuntumisesta tekstiviestein tai soittamalla. Nyt henkilökuntaa on sen verran vähän, ettei potilaita välttämättä ehditä informoida. Toivommekin, että kaikki OYSiin ajanvarauksella tulevat potilaat tarkistaisivat ajankohtaisen tilanteen omaoys.fi -palvelusta, Ojala pyytää tiedotteessa.

OmaOYS-palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Paikalliset neuvottelut suojelutyön määrästä Oulun yliopistollisessa sairaalassa jatkuivat tiistaina aamu- ja iltapäivällä.

Työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat sopineet lakkotauosta pääsiäisen ajaksi. Lakkotauko alkaa perjantaina 15.4. kello 6 ja loppuu keskiviikkona 20.4. kello 6.

Koska tauko osuu pyhien ajalle, sairaalassa on tavanomainen päivystystoiminta. Työntekijät saapuvat töihin alkuperäisten työvuorolistojen mukaisesti.

Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa verkosta osoitteesta oys.fi/lakko.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan, että muutoksia potilaiden hoidossa voi tapahtua nopeasti, eikä hoidoissa ja toimenpiteissä tapahtuvista muutoksista aina ehditä informoida potilaita riittävän ajoissa. OYS pyytää ajanvarauksella sairaalaan tulevia seuraamaan sairaalan viestintäkanavia osoitteessa omaoys.fi, oys.fi/lakko ja sosiaalisessa mediassa tilejä @OYS_sairaala ja @oyssairaala.