Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­leen sy­ty­te­tyk­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tulisi koko Poh­jois-Suo­men jal­ka­pal­lo­kes­kus

Heinäpään jalkapallostadionin ympärillä käydään vilkasta keskustelua Oulussa. Me allekirjoittaneet tuemme hanketta. Yksityisten toimijoiden on hyvä kantaa vastuuta olosuhdeinvestoinneistaan, kuten nyt ollaan tekemässä. Julkisen puolen rooli on huolehtia kuntalaisten liikunta- ja urheilumahdollisuuksista, kuten uimahalleista.

Hankkeen toteuttajat ovat kertoneet julkisuudessa, että stadionille on haettu paikkaa eri puolilta Oulua ja Heinäpää on osoittautunut selkeästi parhaaksi sijainniksi.

Johtopäätös on ymmärrettävä, koska esimerkiksi Heinäpäässä on jo nyt useampi jalkapallohalli ja -kenttiä. Alueesta tulisi koko Pohjois-Suomen jalkapallokeskus. Valitettavasti osa luonnonnurmista jää stadionin alle, koska edellytettyjen parkkipaikkojen määrä (800) on suuri.

Vertailun vuoksi Tampereen Tammelaan rakennettavalle uudelle jalkapallostadionille on varattu vain 80 parkkipaikkaa. Heinäpäähän neljän luonnonnurmen tilalle tulevien 1,5 tekonurmen käyttöaste on kuitenkin moninkertainen, ja niillä voidaan pelata keväästä syksyyn.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.