Karavaanarielämä: Asun­to­vau­nu on ou­lu­lais­pa­ris­kun­nan toinen koti

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Hal­li­tus suo­sit­te­lee etä­työs­ken­te­lyyn siir­ty­mis­tä ja kas­vo­mas­kien käyttöä muun muassa Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­rin alueel­la

Hallitus kertoi uusista koronavirustoimista torstaina päivällä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Hallitus on neuvotellut koronavirustilanteen vaatimista toimista keskiviikkona ja torstaina. Keskusteluissa asialistalla on ollut terveysturvallisuus rajoilla, kasvomaskisuositus ja etätyösuositus.

Paikalla oli pääministeri Sanna Marinin lisäksi Mika Salminen THL:sta, strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä ja ylijohtaja Juha Sarkio valtiovarainministeriöstä.

Lue myös: Suo­mes­sa todettu 41 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – Poh­jois-Poh­jan­maal­la yksi uusi tapaus

Pääministeri Marin kertoi, että hallitus on pyytänyt THL:ltä ohjeistusta, joka niin sanottua "liikennevalomallia", jossa määriteltäisiin eri maista tulevien Suomen kansalaisten karanteenitoimenpiteiden linjauksesta. Ohjeistus jakaisi maat kolmeen kastiin: punaisiin, keltaisiin ja vihreisiin maihin.

Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen, että se puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käyttämisestä joukkoliikenteessä ja paikoissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Hallituksen mukaan kunnat huolehtivat, että kasvomaskeja on saatavilla kaikista haavoittuvimmassa tilanteessa oleville, vähävaraisille ihmisille ja valtio maksaisi nämä kustannukset kunnille.

Marin kertoi myös, että hallitus suosittelee laajaan etätyöskentelyyn siirtymistä etenkin julkisten alojen työntekijöille, joiden työtehtävät sen mahdollistavat, sekä yksityisellä sektorilla. Etätyösuositus on Marinin mukaan tällä hetkellä erityisesti perusteltua Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien alueilla.