Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Tilaajille

Hal­li­tuk­sen bud­jet­ti­rii­hi antaa Poh­jois-Poh­jan­maan TE-toi­mis­tol­le rei­lus­ti lisää työn­te­ki­jöi­tä – lisää väkeä saatiin jo ko­ro­na­pan­de­mian takia

Kysyimme, mitä hallituksen budjettiriihi merkitsee Pohjois-Pohjanmaan työllisyyden hoidolle. TE-toimiston johtaja Maire Mäki vastaa.

Hallituksen budjettiriihi lupaa parantaa työvoimapalveluja 70 miljoonalla eurolla. Mitä se meidän alueellamme käytännössä tulee tarkoittamaan, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Maire Mäki?

– TE-toimiston resursseja lisätään siten, että meille tulee palveluihin enemmän henkilöstöä. Se tarkoittaa, että asiakkaiden henkilökohtaisia palveluja ja tapaamisia voidaan lisätä. Asiakkaiden tilanteita pystytään siten käymään aiempaa enemmän läpi, erityisesti työnhaun alkuvaiheessa.

Minkä verran tätä resurssia saadaan lisää?

– Siitä ei ole vielä olemassa lukuja. Koronapandemian takia lisäresursseja on jo saatu Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistolle 30 henkilötyövuotta lisää. Asiakasmäärähän kasvoi aivan valtavasti lisää heti koronan alussa, ja siihen saatiin apua valtion lisäbudjeteista.