Luitko jo tämän: Bus­si­kus­kit eivät aina pääse tau­ko­ti­loi­hin ves­saan, osa joutuu käymään tar­peil­laan met­säs­sä

koti-kaleva: Ihana jo­kai­se­na vuo­den­ai­ka­na – puu­ta­lo­yh­tiön ai­nut­laa­tui­suus hurmasi ou­lu­lais­per­heen

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­mi­nen otet­ta­va vah­vem­min sään­te­lyn piiriin

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Finn­ai­rin mat­kus­ta­mo­hen­ki­lö­kun­ta jär­jes­tää ulos­mars­sin vii­kon­vaih­tees­sa, useita lentoja pe­ru­taan

Matkustamohenkilökuntaa edustavan AKT:n mukaan ulosmarssilla protestoidaan Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua.

Lentoyhtiö Finnairin matkustamohenkilökunta järjestää viikonvaihteessa ulosmarssin, kertoo Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT tiedotteessaan.

Vuorokauden kestävä ulosmarssi alkaa sunnuntaina kello 15.

Tiedotteen mukaan ulosmarssilla protestoidaan Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua.

Finnairin lentokone Rovaniemen lentokentällä. Arkistokuva.
Finnairin lentokone Rovaniemen lentokentällä. Arkistokuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Ulosmarssi koskee Finnairin henkilökuntaa ja lentoyhtiön Helsinki-Vantaalta lähteviä lentoja.

Finnair kertoi lauantai-iltana Twitter-tilillään, että lakon vuoksi se joutuu perumaan useita lentoja. Peruttavien lentojen kokonaismäärä ei yhtiön mukaan lauantai-iltana vielä ollut selvillä.

Finnair kertoi keskiviikkona aloittavansa muutosneuvottelut, jotka voisivat vähentää noin 450 työpaikkaa yhtiön matkustamopalveluista. Finnair suunnittelee matkustamopalvelunsa ulkoistamista Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reiteillä.

AKT: Finnair kiristää työntekijöitään alentaakseen palkkoja

Finnairin mukaan muutosneuvottelujen taustalla on tarve palauttaa yhtiön kannattavuus.

– Tavoitteenamme on edelleen löytää säästöratkaisut yhdessä sopien myös matkustamohenkilöstön kanssa. Tarvitsemme nyt neuvottelijoilta aitoa halua löytää yhdessä sellaiset ratkaisut, joilla matkustamopalvelu voitaisiin jatkossakin toteuttaa oman henkilöstön voimin ja työpaikkojen menetykset voitaisiin välttää. Vaihtoehdoista keskustelu on olennaisen tärkeä osa muutosneuvotteluprosessia, sanoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner keskiviikkoisessa tiedotteessa.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko katsoo, että Finnair kiristää avoimesti omia työntekijöitään saadakseen leikata palkkoja.

– Ulosmarssilla AKT:n tarkoitus on herättää valtionyhtiö Finnairin johto siihen, ettei näin voi toimia eikä harrastaa henkilöstöpolitiikkaa, jossa kiristetään työntekijöitä alentamaan palkkojaan, Kokko sanoo AKT:n tiedotteessa.

Finnairin matkustamopalvelu työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 1 750 työntekijää.

Finnairin mukaan muutosneuvottelut alkavat keskiviikkona ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Päivitys kello 23.17: Lisätty tieto siitä, että useita lentoja joudutaan perumaan.