Vastaa kyselyyn: Miten osa-ai­ka­työl­lä pärjää?

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Fawad Na­za­rin, 23, työ on mennä sinne, missä ou­lu­lais­nuo­ret liik­ku­vat – Teh­tä­vä­nä on auttaa eri­tyi­ses­ti haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kokemusasiantuntijana toimiva Nazari etsii niitä nuoria, joilta harvoin kysytään, mitä he tulevaisuudelta odottavat.

Fawad Nazari haluaa auttaa muita nuoria, jottei heidän tarvitsisi kokea samoja haasteita ja vaikeuksia kuin hän koki aikoinaan tullessaan maahanmuuttajana Suomeen.
Fawad Nazari haluaa auttaa muita nuoria, jottei heidän tarvitsisi kokea samoja haasteita ja vaikeuksia kuin hän koki aikoinaan tullessaan maahanmuuttajana Suomeen.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Fawad Nazari, 23, käy siellä, missä muutkin oululaisnuoret käyvät. Kiertelee ja juttelee muiden nuorten kanssa. Nazari ei kuitenkaan vain hengaile, vaan hän on töissä.

Hänen tehtävänään on tuoda Oulun päättäjien kuuluviin sellaisten nuorten ääniä, joita usein on vaikea tavoittaa tai kuulla.

Fawad Nazari on kotoisin Afganistanista. Suomeen ja Ouluun hän tuli yksin Afganistanin sodan jaloista elokuussa 2015. Nazari oli 15-vuotias.

Oulussa hän tosin ehti olla vain pari tuntia, kun nuorimies jo lähetettiin Espooseen. Siellä hän vietti kuukauden, jonka jälkeen hänet lähetettiin Lieksaan Pohjois-Karjalaan.

Lieksassa hän opiskeli suomen kieltä ja oli peruskouluun valmentavassa koulutuksessa. Takaisin Ouluun Nazari tuli 2017 peruskouluun sekä harrastusmahdollisuuksien vuoksi, ja tänne hän jäi. Tosin viime kesänä ja syksyllä hän oli seitsemän kuukautta töissä Raahessa.

– Suomi tuli tutuksi jo heti aluksi, ja olen aika monessa kaupungissa vieraillut ihan omaehtoisesti.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.