
Etätyöstä johtuva ruokailun siirtyminen työpaikkaruokaloista takaisin kotiin haastaa suomalaisten ravitsemustottumuksia.
Osa etätyötä tekevistä ihmisistä kokee, että etätöissä omasta syömisestä on tullut epäterveellisempää, käy ilmi Työterveyslaitoksen kyselytutkimuksesta.
– Tapaan työssäni paljon henkilöitä, joilla on ongelmia painonhallinnassa. Vastaanottotyössäni etätyön vaikutus tulee hyvin vahvasti esille, sanoo tutkimusprofessori Jaana Laitinen Työterveyslaitokselta.
Hän työskentelee tutkimustyönsä ohella ravitsemusterapeuttina työterveyshuollossa.
Laitisen mukaan etätyössä säännöllisen ruokarytmin pitäminen voi olla vaikeampaa kuin lähityössä, mikä luo haasteita esimerkiksi painonhallinnalle.
– Etätyössä työ on tiivistynyt ja taukojen pitäminen on jäänyt jatkuvien Teams-palavereiden jalkoihin, jolloin syöminen painottuu vahvemmin välipaloihin ja naposteluun.
– Kun syödään kiireesti, voidaan syödä väärällä tavalla ja vääränlaista ruokaa huomaamatta edes sitä, minkä verran syö, Laitinen summaa.