Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Ei siihen lauluun kuu­lu­nut pep­pua!" – ­ser­kuk­set Armi Kyl­lö­nen ja Mirja Tu­li­nie­mi lei­kit­ti­vät ou­lu­lais­lap­sia leik­ki­puis­tois­sa viisi vuo­si­kym­men­tä sitten

Serkuksilla on ikäeroa vain pari kuukautta - Mirja Tuliniemi asettui kiikkumaan nuoremmuuttaan ja Armi Kyllönen antaa vauhtia Heinätorin puistossa, takavuosilta tutussa.
Serkuksilla on ikäeroa vain pari kuukautta - Mirja Tuliniemi asettui kiikkumaan nuoremmuuttaan ja Armi Kyllönen antaa vauhtia Heinätorin puistossa, takavuosilta tutussa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

"Työssään hän on osoittanut kiitettävää sopeutumista työtehtävään", lukee elokuussa vuonna 1971 päivätyssä työtodistuksessa. Varsin arvostettava toteamus.

Mirja Tuliniemen, 75, viisi vuosikymmentä sitten Oulun kaupungin sosiaalilautakunnalta saama paperi on enemmän, kuin mitä siihen on kirjattu. Neljä kesää oululaislapsia kaupungin leikkipuistoissa kaitsien on valtava määrä muistoja.

Leikkipuistotädin malli löytyi läheltä: isän sisar Helli Keränen toimi puistotätien esimiehenä ja tämän tytär ja Tuliniemen ikätoveri Armi oli jo ennättänyt aloittaa aiemmin.

– Kun aloitin, vaatimuksena oli 15 vuoden ikä, Armi Kyllönen kertoo.

– Nyt voinee jo tunnustaa, että tein joitakin keikkoja jo 14-vuotiaana, kun äidin piti löytää nopeasti tuuraaja johonkin puistoon.

Kyllönen ehtikin kiertää kesiensä aikana kaikki keskeiset kohteet, Mannerheimin ja Heinätorin puistot keskustassa sekä Uumajan puiston Karjasillalla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.