Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Arvio: Leena Leh­to­lai­nen takoo am­mat­ti­lai­sen tyyliin sul­je­tun paikan mys­tee­rin Sa­vu­kos­ken erä­maa­han

Lappi lumoavana luonto- ja kulttuurikohteena antaa paikallisväriä ja luonnetta dekkarille, mutta päähenkilö Hilja Ilveskeron stereotyyppisen maskuliiniset piirteet ärsyttävät.

Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio ja Hilja Ilveskero -romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös useita dramaattisia perhe- ja avioliittoromaaneja.
Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio ja Hilja Ilveskero -romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös useita dramaattisia perhe- ja avioliittoromaaneja.
Kuva: Ville Juurikkala

Leena Lehtolainen: Henkivartija. Ilvesvaara. Tammi, 2021. 383. sivua.

Rikoksista ei pitäisi iloita, mutta fiktiivisiä ei lasketa. Leena Lehtolainen (s. 1964) sijoittaa 30. aikuisten dekkarinsa Savukosken tienoille. Myös Kemijärvi on mainittu, ja rikostutkinta pistetään pakettiin Sodankylän poliisissa.

Facebook-livessä 5.8.2021 Lehtolainen kertoo, että valinta hänen sarjojensa päähenkilöiden, Maria Kallion ja Hilja Ilveskeron, välillä on yhtä mahdoton kuin jos hänen pitäisi valita kahdesta kissastaan suosikki.

Turvahenkilönä toimivasta Ilveskerosta oli alun perin tarkoitus kehkeytyä trilogia, ja neljännessä, edellisiä itsenäisemmässä, osassa ympäristö vaihtuu.

Viidenteen osaan Lehtolaisen kutsui ilves. Facebook-livessä hän kertoo, että oli vuonna 2018 ajamassa autollaan kotiin, kun havahtui ilvesemoon, joka halusi ohjata pentunsa tien yli.

Ilveskeroa pitää koossa edesmennyt ilvessisar Frida, jota hän vielä kahdenkymmenen vuoden jälkeen kaipaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.