Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Tilaajille

Ana­lyy­si: Kes­kus­ta­kam­pus­han­ke on aja­mas­sa päin po­liit­tis­ta tii­li­sei­nää – kuinka näin pääsi käymään ja miten tästä eteen­päin?

Kaksi ja puoli vuotta erikoista näytelmää. Näin voisi tiivistää Oulun yliopiston muuttosuunnitelmat Oulun ydinkeskustan liepeille Raksilaan.

Yliopiston hallitus käsittelee muuttoa Raksilan markettien paikalle.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopiston haaveet keskustakampuksesta saivat virallisesti alkunsa syksyllä 2019, kun Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki esitti yliopiston hallitukselle kiinteistöstrategian selvittämistä. Virallisesti siksi, että yliopiston päänsärky korkeista vuokrakuluista oli alkanut jo paljon aikaisemmin.

Seuraavana keväänä yliopisto lukitsi kohteekseen Raksilan ja aloitti hankeselvityksen muuton toteuttamiseksi. Tästä sai alkunsa värikäs tapahtumaketju, joka näyttää päättyvän siihen, että kaupunki torppaa suunnitelmat. Varmaa se ei vielä ole, mutta olisi todellinen yllätys, mikäli kaupunginhallitus päättäisi jatkaa hankkeen suunnitelmavarausta vastoin yhdyskuntalautakunnan alkuviikosta tekemää päätöstä.