Hoitajalakko: Oulun kau­pun­gin maksama lak­ko­päi­vien "hou­ku­tin­ra­ha" suu­tut­taa hoi­ta­jia

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Luitko jo tämän: Alasti makoilu vaatii 27 as­tet­ta, mutta kuinka alas kodin lämmön voi laskea? Ou­lu­lai­nen tutkija tietää, missä läm­pö­ti­las­sa ihminen pärjää

Tilaajille

Ana­lyy­si: Kau­pun­gil­la on yhä ko­vem­mat in­ves­toin­ti­pai­neet, mutta ensi vuonna in­ves­toi­daan hyvin va­ro­vai­ses­ti

Oulun kaupungin ensi vuoden budjetti rakentuu kovissa lukemattomien miljoonainvestointien paineissa. Velkaantumisen kasvu ja taloustilanteen heikkeneminen kuitenkin jarruttavat investointeja.

Ainakin meillä täällä toimituksessa kovasti ennakoitiin, että Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala esittäisi tiistain budjetissaan kunnallisveron korotusta. Niin ei sitten käynytkään. Syiksi kerrottiin odotettua hieman paremmaksi kääntynyt talous ja tuleva hyvinvointialue, joka syö noin puolet kaupungin menoista ja tuloista vaikuttaen myös tulevaan veroprosenttiin sosiaali- ja terveysmenojen sekä pelastustoimen poistumisten myötä.

Oulu on koko ajan hirveiden investointien paineessa. Kouluja, kaupungintaloa, asemakeskusta, monitoimiareenaa, uimahalleja kaikesta pienemmästä puhumattakaan pitäisi korjata tai rakentaa.