Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

AKT:n lakko hil­jen­si rek­ka­ral­lin Oulun sa­ta­mas­sa, vain lakosta tie­tä­mä­tön liet­tua­lais­kus­ki joutui pyör­tä­mään ta­kai­sin – ky­syim­me lak­ko­vah­deil­ta, miet­ti­vät­kö he lakon seu­rauk­sia?

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakot alkoivat satamissa ja kuljetuksissa keskiviikkona. Oulun satamassa lakkovahdit aloittivat päivystyksen autiolla portilla: "Sana on kiirinyt"

Lakkovahdit aloittivat keskiviikkoaamuna päivystyksen Oulun satamassa kahden lakkovahdin ja kahden tunnin taktiikalla. Normaalisti sataman pääporttien läpi kulkee yhtenä virtana autoja tuoden ja vieden tavaraa. Nyt on hiljaista, sillä kuudelta keskiviikkoaamuna alkanut ahtausalan sekä terminaalialan lakko käytännössä pysäytti Oulun sataman toiminnan.

Aamupäivällä kahden tunnin päivystysvuoroansa aloittelivat Oulun satamaoperaattorin Herman Andersson Oy:n työntekijät Timo Väisänen ja Ari Mustonen. Väisänen toimii Oulun satamatyöntekijät ry:n puheenjohtaja ja työskentelee Oulun satamassa koneasentaja, Mustonen puolestaan ahtaajana.

Herman Anderssonin pääluottamusmies Pauli Keränen (selin) ja AKT:n aluetoimitsija Tero Anttonen (vas.)kävivät jututtamassa keskiviikkona lakkovahteina vuorollaan toimineita Timo Väisästä ja Ari Mustosta.
Herman Anderssonin pääluottamusmies Pauli Keränen (selin) ja AKT:n aluetoimitsija Tero Anttonen (vas.)kävivät

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.