Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ze­lens­kyi sanoo ke­hot­ta­neen­sa ase­voi­miaan löy­tä­mään li­sä­jouk­ko­ja Bah­mu­tin puo­lus­tuk­seen

Kiova
Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Bahmutin kaupungin puolustajien tilanne on muuttunut yhä tukalammaksi.
Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Bahmutin kaupungin puolustajien tilanne on muuttunut yhä tukalammaksi.
Kuva: MYKOLA TYS

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kertonut ohjeistaneensa maansa asevoimia löytämään lisäjoukkoja Bahmutin kaupungin puolustukseen. Zelenskyi käsitteli Bahmutin vaikeaa tilannetta jälleen jokailtaisessa puheessaan kansalle myöhään maanantaina.

Presidentti vakuutti, etteivät ukrainalaisjoukot ole vetäytymässä kaupungista, vaikka kaupungin puolustajien tilanne on muuttunut yhä tukalammaksi.

– Ei ole olemassa sellaista osaa Ukrainasta, josta voitaisiin sanoa, että se voidaan hylätä, Zelenskyi sanoi.

Itä-Ukrainan Bahmutia ei pidetä strategisesti erityisen merkittävänä, mutta tästä huolimatta kaupungista on tullut Ukrainan sodan symbolinen palkinto, josta on taisteltu kiihkeästi kuukausien ajan.

Ukrainan asevoimissa vallitsee yhteisymmärrys siitä, että Bahmutin kaupungin puolustamista jatketaan, vakuutti Ukrainan presidentin neuvonantaja Myhailo Podoljak aiemmin maanantaina.

Podoljakin mukaan Bahmutin puolustamisella on saavutettu sille asetetut tavoitteet väsyttämällä Venäjän taistelujoukkoja samalla kun on tarjottu kymmenille tuhansille Ukrainan sotilaille mahdollisuus valmistautua vastahyökkäykseen.