Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yli­opis­ton suun­ni­tel­ma siirtää Lin­nan­maal­ta kau­pal­lis­ta ja tek­nil­lis­tä tut­ki­mus­toi­min­taa va­hin­goit­taa Oulun pii­laak­son kon­sep­tia

Nokian linjaus 2 300 henkilön yksikön sijoittumisesta Linnanmaalle on osoitus innovaatiokampuksen vetovoimasta. Puolen vuosisadan työllä alueesta on muodostunut kansainvälisesti merkittävä kokonaisuus. 200 miljoonan euron kokoluokan investointihanke tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan kupeelle on historiallinen.

Yliopiston suunnitelma siirtää Linnanmaalta kaupallista ja teknillistä tutkimustoimintaa vahingoittaa Oulun piilaakson konseptia. Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan opiskelijat verkostoituvat kävelymatkan päässä olevien yritysten kanssa. Tilastojen mukaan yli 60 prosenttia alan opiskelijoista harjoittelee Linnanmaan yrityksissä. Nokian myötä osuus kasvaisi yli 80 prosenttiin.

Linnanmaan kampus toimii tekniikan opiskelijoille opiskelu- ja työelämäsymbioosina kuten Kontinkankaalla sairaala-alue ja opiskelijat. Vastaavasti kasvatustieteen opiskelijoille Normaalikoulu Linnanmaalla on olennainen osa valmistautumista työelämään.

Kauppatiede vahvistuu Linnanmaalla muiden tieteenalojen rinnalla. Kauppakorkeakoulun siirtäminen on perusteeton ajatus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.