Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yli­opis­to Lin­nan­maal­la on Oululle suuri mah­dol­li­suus – jos yli­opis­to muut­taa, se tar­koit­taa lo­pul­lis­ta iskua ratikan tulolle

Toimittaja Antti Ervasti haikaili kolumnissaan 25.5. taas yliopistoa keskustaan. Raksilan kampuksen tyrmääminen oli kuitenkin Oulun kehitysmahdollisuuksien ja muuton suurten haittavaikutusten takia oikea.

Muuttohankkeen välitön seuraus olisi Linnanmaan kampuksen ja lähialueen kehityksen pysähtyminen pitkäksi aikaa. Kampusrakennusten kohtalona olisi todennäköisesti jääminen jollain aikavälillä kokonaan tyhjilleen.

Ilmastonmuutoksen runtelemaan maailmaan sopii harvinaisen huonosti, että suuri, yliopistolle tehty kiinteistö hylättäisiin kesken sen elinkaaren ja rakennettaisiin uutta muualle.

Muutto aiheuttaisi suuria vaikutuksia Oulun yhdyskuntarakenteeseen. Puhutaan kuitenkin pohjoissuomalaisittain suuren kunnan kokoisen opiskelu- ja työpaikan siirrosta muualle kaupungin sisällä. Uuden kampuksen lähelle syntyisi suuri tarve rakentaa opiskelijoille sopivia asuntoja. Nyt on jo esitetty huolia, että keskustaan rakennetaan liikaa pieniä asuntoja, ja muutto vain voimistaisi tätä kehitystä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.