Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yk­sin­ker­tai­nen resepti ra­vin­to­la-alan työ­voi­ma­pu­laan: työo­lot, työn­te­ki­jöi­den kohtelu ja palk­kaus kuntoon

Kalevassa oli 20.11. ansiokas juttu ravintola-alan työvoimapulasta. Jutussa olleet työnantajajärjestön Timo Lapin kommentit kuitenkin kummastuttavat.

Lappi kertoo, että iso ongelma on eläköityvät suuret ikäluokat. Se on eittämättä iso yhteiskunnallinen ongelma, mutta ravintola-alan ongelma se ei ole. Jokainen alaa seuraava tai alalla työskentelevä kyllä tietää, että harva jää alalta eläkkeelle. Jo ennen koronaa meillä oli työvoimapula, jota koronan valitettavat sulut vain pahensivat.

Miksi ihmiset eivät viihdy alalla? Ravintola-alan työ on suhteellisen raskasta. Nostoja, siirtoja, paljon askeleita tulee työpäivän aikana. Työskentely kuumissa keittiöissä kuormittaa elimistöä. Silti työ ei ole mitään ryskätyötä, vaan asiakasrajapinnassa on pysyttävä koko ajan asiallisen siistinä ja jokaisen ruoka-annoksen pitää olla priimaa, koska asiakkaalle tuotteen pitää olla yrityksen lupausten mukainen. Työ on myös vuorotyötä sekä painottuu monesti iltoihin ja viikonloppuihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.