Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kokiksi val­mis­tu­vat viedään käsistä – Tyr­nä­vä­läi­sel­lä Aleksi Lau­ri­lal­la on tie­dos­sa jo monta työ­paik­kaa, vi­deol­ta kuulet myös her­kul­li­sen yrt­ti­öl­jyn re­sep­tin

Ravintola-alan työntekijäpula rassaa alan yrittäjiä, mutta tuntuu hyvältä alan opiskelijoista. Kaleva kävi kyselemässä, miltä kova buumi tuntuu kokiksi opiskelevista. Liki tuhat kokkia pääsisi töihin vaikka heti.

Hakusanalla "kokki" löytyi viime viikon keskiviikkona Lappiin 169 työpaikkaa, Pohjois-Pohjanmaalle 89 ja Kainuuseen 13.

Koko maahan TE-palveluiden hakukone naksutti 996 avointa kokin paikka eri puolelle Suomea.

Eri ammattien työllistymisnäkymissä ravintola-ala on keikkunut keulilla jo pitkään.

Vuoden opiskelun perusteella Saana Karhumaa sanoo olevansa oikealla alalla. Hän pitää siitä, että opiskeluun liittyy paljon käytännön tekemistä. Alan parhain oppi saadaankin juuri käytännössä. Osa sitä on myös opettelu olemaan pitkä päivä jalkojen päällä. Aluksi se voi olla outoa ja rasittavaa, mutta siihen tottuu.
Vuoden opiskelun perusteella Saana Karhumaa sanoo olevansa oikealla alalla. Hän pitää siitä, että opiskeluun liittyy paljon käytännön tekemistä. Alan parhain oppi saadaankin juuri käytännössä. Osa sitä on myös opettelu olemaan pitkä päivä jalkojen päällä. Aluksi se voi olla outoa ja rasittavaa, mutta siihen tottuu.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kokkiopiskelijoita työvoimapula hymyilyttää - "eipähän tartte miettiä, onko töitä", joku tiivistää.

Kaleva kävi katsomassa Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Kempeleen –Limingan yksikössä, millaista kokiksi opiskeleminen on ja mitä alalle hakeutuneet ajattelevat tulevaisuudestaan.

Pyyhällämme paikalle kesken lounasruuan valmistuksen. Ravintola Rosetissa käy hyvä pöhinä, kun eri tehtäviin jaetut opiskelijat keskittyvät ruuan valmistukseen.

Kello on pian puoli yksitoista ja ensimmäiset ruokailijat tulevat tuota pikaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.