Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

VR: Hel­mi­kuus­sa kau­ko­ju­nil­la lii­kut­tiin jo enemmän kuin ennen koronaa – ul­ko­maan rau­ta­tie­kul­je­tuk­set vä­he­ni­vät kol­man­nek­sel­la

Helmikuun aikana kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1,2 miljoonaa matkaa ja tavaraa kuljetettiin noin 1,9 miljoonaa tonnia, tiedottaa VR.

Kaukomatkojen määrä on lähes kaksinkertainen vuoden 2022 helmikuuhun verrattuna ja myös noin seitsemän prosenttia suurempi kuin juuri ennen koronaa helmikuussa 2019.

Yöjunilla tehtiin enemmän matkoja helmikuussa, kuin koskaan aikaisemmin. Päiväjunissa matkustaminen painottui vapaa-aikaan, hiihtolomien lisäksi viikonloppuisin matkustettiin paljon.

VR Transpointin rautatiekuljetukset laskivat viime vuoteen verrattuna 28 prosenttia Venäjän liikenteen päättymisen seurauksena. Kotimaan kuljetukset jatkoivat kuitenkin kasvuaan ja nousivat 13 prosenttia viime vuoden helmikuuhun verrattuna. Varsinkin raakapuukuljetuksissa on ollut positiivista virettä.

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli helmikuussa 86,4. Täsmällisyyttä heikensivät VR:n mukaan radalle asetetut tilapäiset nopeusrajoitukset sekä ratainfran haasteet. Lähiliikenteessä täsmällisyys oli 95,5 prosenttia.