Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Ve­si­sän­gyt val­ta­si­vat suo­ma­lais­ten ma­kuu­huo­neet 1980-lu­vul­la – ­Ker­ro meille mil­lai­sia muis­to­ja niistä herää

1980-luvulla suomalaiset innostuivat joukolla ihan uudenlaisesta makuualustasta. Kun ennen oli maattu hetekassa ohuella vaahtomuovipatjalla, saattoi nyt köllötellä vedellä täytetyn patjan päällä.

Vesipatja oli yksi kasarivuosien juppikauden tunnusmerkeistä siinä missä permanenttipehko, takatukka tai olkatoppaukset. Vesisänkyjä myytiin suomalaisille parhaimpina vuosina kymmeniä tuhansia kappaleita. Joidenkin mielestä se oli maailman paras sänky, toisilla lilluvaa petiä ei ole yhtään ikävä.

Kaleva on tekemässä juttua vesisänkybuumin tulosta, uhosta ja tuhosta. Kerro siis meille, millaisia ovat sinun vesisänkymuistosi.

Omistitko kenties itse vesisängyn tai oliko sellainen vanhemmillasi? Milloin kokeilit ensimmäistä kertaa vesisänkyä ja millaista siinä oli nukkua? Vai nukutko vieläkin vesisängyssä?

Mikä oli vesisängyissä hyvää, tai minkä takia et taatusti sellaista huolisi?

Ja pitääkö paikkaansa, että kasarin tunnettu iskulause oli "Lähde meille, minulla on vesisänky"?

Muistoja voi kirjoittaa alas kommenttikenttään tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen lukemisto@kaleva.fi torstaihin 1. helmikuuta kello 15 saakka. Vastauksia voidaan käyttää jutun yhteydessä.