Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vesi tuli sisään ig­lu-huo­nei­den ik­ku­nois­ta ja ai­heut­ti useita ve­si­va­hin­ko­ja – ou­lu­lais­yri­tys voitti ho­tel­li­yh­tiön va­hin­gon­kor­vaus­kiis­tas­sa

Lapissa sijaitsevan hotellin iglu-huoneiden lasirakenteet eivät kestäneet Suomen talvisia olosuhteita. Vesi pääsi sisään lasirakenteiden saumoista ja aiheutti useita vesivahinkoja asentamista seuranneen talven aikana.

Näiden vesivahinkojen korvausvastuista riideltiin Oulun käräjäoikeudessa.

Hotellin omistavan kiinteistöyhtiö nosti kanteen lasirakenteet asentanutta oululaisfirmaa vastaan. Kiinteistöyhtiö vaati noin 260 000 euron vahingonkorvauksia.

Runkorakenne toi haasteita ikkunoille

Oululaisyritys teki lasityöt sivu-urakkasopimuksella. Laseja asentaessa kävi ilmi, että iglun runkorakenne esti lasien kiinnittämisen normaalilla tavalla. Runkorakenteen oli tehnyt kohteen pääurakoitsijana toiminut kolmas yritys.

Oululaisyritys ilmoitti rungon ongelmista pääurakoitsijalle, mutta ei keskustellut siitä suoraan hotelliyhtiön edustajan kanssa.

Pääurakoitsijan puolelta hyväksyttiin oululaisfirman ehdottama tapa asentaa ikkunat loveamalla sokkelirakennetta ja kiinnityslistoja. Tämä tehtiin siitä huolimatta, että oululaisfirmasta oli kertonut tämän aiheuttavan vuotoriskin.

Oululaisyritys kertoi myös huomauttaneensa, että kohde tarvitsisi saattolämmityksen, jolloin lasikatolta sulava vesi ei pääsisi aiheuttamaan ikkunapenkeille jääpaltetta ja sen myötä vuotoa.

Oulun käräjäoikeus antoi kanteesta ratkaisun viime viikolla.
Oulun käräjäoikeus antoi kanteesta ratkaisun viime viikolla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.