Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Kuvagalleria: Ve­ren­pu­nai­nen ja vio­let­ti hetki ikuis­tui lu­ki­joi­den ko­mei­siin kuviin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Ve­ro­tie­dot tulevat jul­ki­sik­si kes­ki­viik­ko­aa­mu­na kello 8 – Kalevan ve­ro­ko­ne kertoo tuo­reel­taan ko­va­tu­loi­set maa­kun­nas­ta ja koko maasta

Viime vuoden verotiedot julkistetaan keskiviikkona.
Viime vuoden verotiedot julkistetaan keskiviikkona.
Kuva: Pekka Aho

Ketkä tienasivat viime vuonna kovia tuloja Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa? Muun muassa nämä asiat selviävät keskiviikkona, kun vuoden 2021 verotiedot tulevat julkisiksi.

Verottaja julkistaa tiedot kello 8. Kalevan verokone kertoo perinteiseen tapaan maakunnan suurituloiset hyvin pian tuon jälkeen. Luvassa on laaja uutisointikokonaisuus siitä, missä raha Suomessa ja omassa maakunnassamme on.

Tuloverotuksen julkiset tiedot on säädetty laissa julkisiksi. Verohallinnolla on siis lakisääteinen velvoite asettaa kaikkien verovelvollisten julkiset verotustiedot nähtäville ja antaa niistä tietoa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi hakea julkisia verotustietoja monista Verohallinnon toimipisteistä.

Tiedotusvälineet saavat verottajalta tiedot isoina kokonaisuuksina, mutta nykyään verottajan antamat listat eivät ole täydellisiä. Tietojen luovuttamista on nimittäin mahdollisuus vastustaa. Vastustaneiden henkilöiden verotettavat tulot on haettava yksittäisinä hakuina verottajan tiedoista.

Yli 1 600 ihmistä pyrkii tänä vuonna salaamaan verotietonsa keskiviikkona Verohallinnon niin sanotulta medialistalta. Se sisältää tiedot henkilöistä, jotka viime vuonna eli 2021 ansaitsivat 100 000 euroa tai enemmän. Pohjois-Pohjanmaalla 129 henkilöä yritti salata tietonsa.

Kaleva on hankkinut listan tietojensa salausta pyytäneistä henkilöistä. Heidän joukossaan on tukku tuttuja nimiä. Lue lisää salausta pyytäneistä täältä.

Kaleva kertoo veropäivänä perinteiseen tapaan maakunnan kovatuloiset ja muun muassa keskeisten yhteiskunnallisten toimijoiden tulot. Lukijoiden käyttöön tulee myös verokone, josta tietoja voi hakea.

Veroaiheiset jutut löydät täältä ja verokoneen täältä.