Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Venäjän Gazprom kes­keyt­ti kaa­su­toi­mi­tuk­set Lat­viaan, vetoaa kaup­pa­eh­to­jen rik­ko­mi­seen

Venäläinen kaasuyhtiö Gazprom on keskeyttänyt kaasutoimitukset Latviaan. Yhtiön mukaan syynä kaasun katkaisuun on kauppaehtojen rikkominen.

– Tänään Gazprom keskeytti kaasutoimitukset Latviaan... kauppaehtojen rikkomisen vuoksi, yhtiö kertoi lauantaina viestipalvelu Telegramissa.

Keskiviikkona energiajätti karsi kaasutoimituksia Eurooppaan Nord Stream 1 -kaasuputken kautta noin 20 prosenttiin sen kapasiteetista. Gazprom ilmoitti maanantaina, että kaasutoimitukset karsittaisiin keskiviikkona 33 miljoonaan kuutiometriin päivässä. Määrä on noin puolet siitä, mitä yhtiö toimitti viime viikolla päättyneen katkon jälkeen.

Kymmenen päivää kestäneen katkon syyn kerrottiin olevan huolto.

EU-valtiot ovat syyttäneet Venäjää siitä, että maa on ryhtynyt kostotoimiin pakotteiden takia. Esimerkiksi Saksassa uskotaan, että kaasuleikkaukset ovat vastatoimi talouspakotteisiin, joita länsimaat ovat asettaneet Venäjälle sen Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan vuoksi.