Lippu-uudistus: Bus­si­li­pun hinta Oulun kes­kus­tas­sa voi jopa kak­sin­ker­tais­tua

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha talo Hol­li­haas­ta ha­lu­taan siirtää uuteen paik­kaan Hie­ta­saa­reen – Oulun yh­dys­kun­ta­lau­ta­kun­ta jätti tontin vuok­raa­mi­sen vielä vii­kok­si pöy­däl­le

Vuonna 1926 rakennettu hirsirunkoinen rakennus ei ole suojeltu mutta se haluttiin säilyttää.

YIT Suomi Oy:n ja Oulun kaupungin tekemän maakäyttösopimuksen mukaan YIT  voisi siirtää kulttuurihistoriallisesti arvokkaan puurakennuksen nykyiseltä paikaltaan Hollihaasta Hietasaareen  kaupungilta vuokraamalleen tontille.

Oulun yhdyskuntalautakunnan oli määrä päättää tiistaina tontin vuokraamisesta Hietasaaren Vaaskiventieltä YIT Suomelle 40 vuodeksi, mutta asia päätettiin jättää vielä viikoksi pöydälle.

Yhtiön tarkoitus on siirtää rakennus uuteen paikkaan ja pystyttää rakennuksen hirsirunko ja kattorakenteet uudelleen sekä asentaa vesikatto, jotta rakennus on säältä suojassa. Sen jälkeen rakennukselle on tarkoitus löytää ostaja, joka rakentaisi sen loppuun ja ottaisi sen uuteen, asemakaavan mukaiseen käyttöön.

Hollihakaan rakennettavien kerrostalojen tieltä lähtee vanha puutalo, mutta se saa uuden elämän uudesta paikasta Hietasaaresta.
Hollihakaan rakennettavien kerrostalojen tieltä lähtee vanha puutalo, mutta se saa uuden elämän uudesta paikasta Hietasaaresta.
Kuva: Lea Remes

Hirsirunkoinen talo on rakennettu vuonna 1926 ja se on ollut asuinkäytössä. Se tuli YIT:lle kaavahankkeessa, jossa YIT on rakentamassa kahta kuusikerroksista asuinkerrostaloa Puistokadulle. Talo väistyy niiden tieltä muualle.

Rakennuksella ei ole suojelumerkintää, mutta se haluttiin ja päätettiin säilyttää. Projektipäällikkö Pekka Taskila arvelee, että uutta käyttöä voisi olla jonkinlainen juhlatila tai majoitustila – riippuu ostajasta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.