Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Valo ko­ro­na­tun­ne­lin päässä kir­kas­tuu, ja siksi ra­joi­tus­ten purku pitää saada vauh­tiin

Koronapandemia on siirtymässä uuteen vaiheeseen, joidenkin asiantuntijoiden mukaan se on jopa päättymässä. Uusi tilanne pitää ottaa huomioon koronarajoituksissa. Perusoikeuksia ei pidä rajoittaa varmuuden vuoksi vaan vain, jos se on välttämätöntä.

Koronaviruksen selätykselle on jo pariin otteeseen haarukoitu ajankohtaa Suomessakin. Selkävoittoa ei kuitenkaan saatu kesällä 2020, vaikka tartunnat putosivat meillä lähelle nollaa. Sitä ei tapahtunut myöskään viime juhannukseen mennessä, vaikka iso osa kansalaisista oli jo tuolloin saanut ainakin yhden rokotteen.

Nyt ilmassa on taas hyviä merkkejä, ehkä parempia kuin kertaakaan aikaisemmin. Sinänsä erittäin herkästi tarttuva virusmuunnos omikron ei ole tartunnan saaneelle yleensä yhtä vaarallinen kuin edeltävät virusversiot.

Vaikka Suomessakin tartunnat ovat viime viikkoina lyöneet hyökyaaltona, esimerkiksi tehohoitopotilaiden määrä on pysynyt meillä jo pari kuukautta samoissa, hallittavissa lukemissa.

Maailman terveysjärjestön WHO:n Euroopan johtaja Hans Kluge totesi pari päivää sitten, että omikronmuunnos voi tuoda koronapandemialle jopa lopun Euroopassa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.