Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Pääkirjoitus: Koulua ei saa uu­vut­taa uu­dis­tus­myl­lä­käl­lä

Tilaajille

Väi­säs­ten oma­ko­ti­ta­lon kellari Py­hä­jär­vel­lä muuntuu tar­vit­taes­sa väes­tön­suo­jak­si – "E­tu­kä­teen val­mis­tau­tu­mi­nen on mie­len­ter­vey­del­le hy­väk­si"

Vaikka välitöntä turvallisuusuhkaa ei Suomessa ole, kriisitilanteisiin varautuminen kuuluu kansalaistaitoihin, pelastusviranomainen muistuttaa.

Pentti Väisäsen rakentaman talon kellarin suuaukkoa kattaa vahva betonirakenne. Kellarin sisätiloista johtaa lisäksi portaat yläkertaan.
Pentti Väisäsen rakentaman talon kellarin suuaukkoa kattaa vahva betonirakenne. Kellarin sisätiloista johtaa lisäksi portaat yläkertaan.
Kuva: Heikki Syrjäniemi

Ukrainassa riehuva sota ja Venäjän johdon uhkaavat puheet länsimaille ovat herättäneet monissa suomalaisissa turvattomuuden tunnetta, vaikka Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu välitöntä sodan uhkaa. Viranomaiset ovat kuitenkin suositelleet kansalaisia varautumaan 72 tunnin ruokavarastoon kotioloissa mahdollisten sähkökatkojen ja kriisitilanteiden varalta.

Monen omakotiasujan takaraivoon on saattanut hiipiä ajatus myös mahdollisesta väestönsuojasta kriisiajan varalta. Minne piiloutua myrskyn tai pommituksen aikana, jos lähettyvillä ei ole yleistä väestönsuojaa?