Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Uusi ran­nik­ko­reit­ti yh­dis­tää Pe­rä­me­ren ja Me­ren­kur­kun mat­kai­lun Suo­mes­sa ja Ruot­sis­sa

Tankarin saaren majakka.
Tankarin saaren majakka.
Kuva: Lola Akinmade Akerstrom

Suomalaiset ja ruotsalaiset kaupungit yhdistävät matkailuvoimansa uudessa Bothnian Coastal Route -hankkeessa.

Hankkeen tavoitteena on lisätä Merenkurkun poikki ja Perämeren ympäri kulkevan rannikkoreitin houkuttelevuutta sekä ulkomaisten vierailijoiden, että paikallisen väestön keskuudessa.

– Perämeren alueen vahvuudet yhteistyössä Merenkurkun alueen kanssa tarjoavat kiehtovia mahdollisuuksia eri vuodenaikoina, kertoo Oulun kaupungin BusinessOulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen.

Hankkeessa nostetaan rannikkoaluetta houkuttelevana matkailukohteena vuoden ympäri ja näytetään myös, kuinka sen voi tehdä kestävällä tavalla.

Rannikkoreitti Bothnian Coastal Routen, varrella sijaitsevat matkailuyritykset saavat näkyvyyttä hankkeen markkinoinnin kautta, jossa kohderyhmänä ovat Euroopan matkailumarkkinat.

– Hankkeen avulla valtionrajat ylittävää yhteistyötä syvennetään entisestään Ruotsin ja Suomen välillä Perämeren matkailualan ohjaamiseksi kestävämpään suuntaan, Visit Umeån toimitusjohtaja Gabriella Hed Vall sanoo.

Hankkeeseen, joka toteutetaan vuosina 2023–2025, odotetaan matkakohteiden lisäksi osallistuvan noin 150 hankealueen yritystä.

– Yhdessä muodostamme riittävän ison ja kilpailukykyisen kokonaisuuden, joka mahdollistaa matkailuyrityksille kasvua, uusia kauppasuhteita ja kumppanuuksia, kertoo Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila.

Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 2,7 miljoonaa euroa, josta 1,7 miljoonaa euroa tulee EU-rahoituksena Interreg Aurora -ohjelman kautta.

Loppurahoitus tulee Suomen kansallisesta ja Ruotsin alueellisesta vastinrahoituksesta, Pohjoismaiden ministerineuvostolta sekä kunnallisesta ja yksityisestä vastinrahoituksesta.

EU:n Interreg Aurora -ohjelma on myöntänyt rahoitusta Ruotsin puolella Luulajalle, Skellefteålle ja Uumajalle. Suomen puolella rahoitusta ovat saneet Oulu, Kalajoki ja Vaasa.

Hanke käsittää myös näiden ohella matkakohteet: Piteå, Haaparanta, Tornio, Kemi, Kokkola ja Pietarsaari sekä Wasaline yhdistävänä linkkinä merellä.

Wasaline on mukana hankkeessa osarahoittajana ja toimii yhdistävänä linkkinä merellä ympäristöystävällisen Aurora Botnia laivansa kautta.