Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Uudet opis­ke­li­jat va­lit­tiin Oulun yli­opis­toon – p­sy­ko­lo­gia lää­ke­tie­teen jälkeen suo­si­tuin ha­ku­koh­de

Kasvua hakijamäärissä oli muun muassa elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa, hammaslääketieteessä ja historiassa.

Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset ovat valmistuneet. Aloituspaikkoja suomenkielisissä koulutusohjelmissa on 2755 uudelle opiskelijalle, tiedottaa Oulun yliopisto.

Oulun yliopistoon oli kevään 2021 yhteishaussa yhteensä 20 196 hakijaa suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Suurimmassa osassa tutkinto-ohjelmia hakijamäärä mukaili edellisvuoden tasoa.

Kasvua hakijamäärissä oli muun muassa elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa, hammaslääketieteessä ja historiassa. Uusi psykologian tutkinto-ohjelma nousi lääketieteen jälkeen toiseksi suositummaksi hakukohteeksi, jonne hakijoita oli 3 285.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettajan maisteriohjelma, laskentatoimi ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan koulutus sekä tuotantotalous.

Yli puolet valittiin todistuksen perusteella

Jo toukokuussa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valittiin yli puolet ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Todistusvalinnan osuus opiskelijavalinnassa vaihtelee alakohtaisesti.

Valituista yli 70 prosenttia on ensikertalaisia eli aloittaa opiskelun yliopistossa ensimmäistä kertaa.

Suomenkielisten hakukohteiden lisäksi yhteensä 2 827 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin tammikuussa päättyneessä haussa. Oulun yliopistossa on 593 aloituspaikkaa syksyllä 2021 alkaviin kansainvälisiin tutkinto-opintoihin.

Luvut tarkentuvat valintojen edetessä.

Orientaatioviikon opetus pyritään järjestämään normaalisti

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka täytyy ottaa vastaan 16. heinäkuuta kello 15 mennessä.

Varasijalta voi tulla hyväksytyksi 2. elokuuta saakka. Valintojen etenemistä voi seurata Oma Opintopolku -palvelussa.

Lukuvuoden 2021–2022 opinnot käynnistyvät suurimmalla osalla uusista opiskelijoista 30.8.2021 alkavalla orientaatioviikolla. Yliopisto pyrkii järjestämään opetusta kampuksilla mahdollisimman normaalisti, mutta seuraa koronatilanteen kehittymistä.

Oulun yliopistossa voi opiskella myös avoimen väylän kautta. Tänä syksynä Oulun yliopistossa opintonsa aloittaa lähes 250 avoimen väylien kautta valittua opiskelijaa.