Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uudet etä­työ­ta­vat vie­hät­tä­vät, mutta myös kuor­mit­ta­vat – Hönt­sä-hank­kees­ta hy­vin­voin­tia op­pi­lail­le ja opet­ta­jil­le

Ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelu on käytännönläheistä ja toteutuu paljolti aidoissa työelämän ympäristöissä. Kuitenkin teoriaopetusta on välillä kokonaisia päiviä ja useamman päivän peräkkäin. Opettajat ovat käyttäneet toiminnallisia opetusmenetelmiä, jotta opiskelijat jaksavat paremmin opiskella. Aina ei muisteta, että opettajakin voi väsyä. Erityisesti isoissa ja levottomissa opiskelijaryhmissä opettajan ja oppilaiden keskittymiskyky on koetuksella.

ESR-rahoitteinen Höntsä – silta eteenpäin -hanke on tarjonnut parin vuoden ajan työkaluja niin opiskelijoiden kuin opettajien jaksamiseen. Hankkeen työtavat pohjautuvat yhteisöllisiin, osallistaviin ja ihmisen pystyvyyttä ja motivaatiota tukeviin teorioihin.

Kaikilla osapuolilla on kysymys työssäjaksamisesta. Opiskelijoille opiskelu on työtä ja opettajat näyttävät omalla esimerkillään mallia työpäivän rytmittämiseen ja itsestä ja toisista huolehtimiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.