Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Useat maas­to­pa­lot ovat työl­lis­tä­neet Poh­jois-Poh­jan­maan pe­las­tus­lai­tos­ta – Me­ri­jär­vel­lä säh­kö­lin­jan päälle kaa­tu­nut puu sytytti palon, sam­mu­tus­työt jat­ku­vat maa­nan­tai­hin

Pelastuslaitos sai puoli kuudelta hälytyksen suuresta maastopalosta Merijärven Arolantielle.

Tilanne sai alkunsa sähkölinjalle kaatuneesta puusta. Tilanteen alkuvaiheessa palorintama eteni noin 100 metriä leveänä sähkölinjan alla.

Tällä hetkellä palo on saatu rajoitettua Arolantien ja Tähjänjoen väliin. Paloalueen arvioitu koko on tarkentunut kolmeen hehtaariin. Sammutustyöt tulevat jatkumaan maanantaihin asti.

Paikalla on parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä ja noin 50 sammuttajaa sammuttamassa turvemaahan pureutunutta paloa. Pelastusyksiköiden lisäksi palopaikalla kävi palovalvontalentokone tiedustelemassa maastopalon leviämistä.

Merijärvellä oli myös toinen maastopalo Pahkasalontiellä, mutta palomestarin mukaan se on saatu jo sammutettua

Pudasjärvellä syttyi sunnuntaina kello 14.30 aikaan maastopalo Varvuntiellä. Päivystävän palomestarin mukaan metsä oli kuivaa kangasmetsää.

Pelastusyksiköiden saapuessa paikalle tuli lähestyi hirviporukan kämppää. Paikalliset asukkaat olivat ämpärien avulla kastelleet maastoa ja siten saaneet paloa hieman rajattua.

Paloalue oli kooltaan noin 20 metriä kertaa 100 metriä. Pelastuslaitos sai tulipalon nopeasti sammumaan. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos hälytettiin maastopaloon Kuusamon Sarvivaaraan sunnuntaina kolmen jälkeen. Tarkempi paikka on Sarvikumpu.

2,5 hehtaarin kokoinen palo on saatu hallintaan ja ympäri asti rajattua. Paikalla on pelastusyksiköitä Kuusamosta ja Taivalkoskelta.

Metsäpalovaroitus astuu Kuusamossa voimaan keskiyöllä.

Utajärvellä maastopalo levisi talon pihassa olleesta nuotion pohjasta. Pelastuslaitos on saanut palon sammutettua.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Vesa Ek muistuttaa ihmisiä, että isossa osassa aluetta on metsäpalovaroitus voimassa ja tulenteko kielletty.

– Toivotaan muutenkin yleistä tarkkaavaisuutta, ettei paloja enää pääsisi syttymään. Pohjois-Pohjanmaan alueella lämpötilan nousun johdosta maasto on erittäin kuivaa ja navakka tuuli hankaloittaa myös olosuhteita, Ek kertoo.

Juttua muokattu klo 23.05: Lisätty tietoa Merijärveltä.

Juttua muokattu klo 21.26: Lisätty tietoa Merijärven maastopalosta.

Juttua muokattu klo 20.21: Lisätty tieto Kuusamon metsäpalovaroituksesta.

Juttua muokattu klo 19:00: Lisätty tietoa Utajärven ja Merijärven maastopaloista.

Juttua muokattu klo 18.45: Lisätty palopäällikön muistutus.

Juttua muokattu klo 17.48: Lisätty tietoa Kuusamon maastopalosta.

Juttua muokattu klo 17.08: Jutussa puhuttiin aiemmin Oulun metsäpalosta.