Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

”U­seam­pi asiakas on itkenyt – eri­tyi­ses­ti mie­het!” Huip­pu­ra­vin­to­la Tapio etsii uutta suuntaa Kuu­sa­mos­sa

Ravintola Tapio syntyi viisi vuotta sitten Posiolle ja aiheutti nopeasti ruokaharrastajien kansainvaelluksen korven keskelle. Johanna Mourujärven ja Connor Laybournen luomus nousi Suomen arvostetuimpien ravintoloiden listalle. Tällä hetkellä Tapio elää renessanssia, ravintola on muuttanut Kuusamon keskustaan ja lisää muutoksia voi olla tulossa.

Oulu
Johanna Mourujärvi ja Connor Laybourne sekä heidän yrityksensä ravintola Tapio ovat muuttaneet Posiolta Kuusamoon

Johanna Mourujärven ja Connor Laybournen tiet kohtasivat Briteissä. Keittiöalan ammattilaiset rakastuivat ja muuttivat Suomeen. Ravintola Tapio perustettiin oikeastaan olosuhteiden pakosta: työtä oli haastava löytää, joten täytyi luoda oma työmaa.

Posion metsien keskelle perustettu, hienostunutta ruokaa tarjoava ravintola Tapio nousi lähinnä yhden lehtiartikkelin ansiota suomalaisten ruokaharrastajien tietoisuuteen ja varauskirjat täyttyivät. Suurimmaksi onnistumisekseen pariskunta kokee sen, että he ovat pyörittäneet huippuravintolaansa täysin kahdestaan ja selvinneet haasteista huolimatta viimeiset viisi vuotta.

Tällä hetkellä Tapio elää renessanssia. Johanna, Connor ja ravintola ovat muuttaneet Kuusamoon. Nähtäväksi jää, onko nykyinen sijainti sekään ravintola Tapion lopullinen päämäärä.

Mitä haasteita Johanna ja Connor ovat kokeneet pyörittäessään huippuravintolaa korpien keskellä, mitä onnistumisia, mitä he toivovat tulevaisuudelta ja miksi heidän asiakkaansa, erityisesti miehet, usein itkevät – kaikesta tästä käytiin keskustelua, kun Radio Kaleva piipahti Kuusamossa kylässä.

Toimittaja on Sini Salmirinne.