Kolumni: Monta kotia, monta oikeaa ko­ti­paik­ka­kun­taa

Kuvagalleria: Tuk­ki­lau­tal­la päin Iijoen pärs­kei­tä

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

USA:ssa pitkään asunut ou­lu­lai­nen Jukka Ahola häm­mäs­te­li Trumpin puhetta muttei ar­van­nut seu­rauk­sia – "Uskon, että tämän jälkeen löytyy paljon enemmän kes­ki­tien kul­ki­joi­ta"

Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen Jukka Ahola oli keskiviikkona iltalenkillä, kun Whatsapp alkoi laulaa. Hän uskoo keskivertoamerikkalaisen ymmärtävän, että demokratian ydin on uhattuna.

Jukka Aholan mukaan Yhdysvallat on muutosten maa, joka kykenee selättämään suuret kriisit – niin tämänkin.
Jukka Aholan mukaan Yhdysvallat on muutosten maa, joka kykenee selättämään suuret kriisit – niin tämänkin.
Kuva: Linnea Ohtamaa

Moni seurasi Yhdysvaltojen keskiviikkoisia tapahtumia epäuskoisissa tunnelmissa. Niin myös oululainen Jukka Ahola, joka on Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen. Hän asui Yhdysvalloissa vuosituhannen vaihteen ympärillä 11 vuoden ajan.

Jukka Ahola, millä mielin olet seurannut tapahtumia?

– Katsoin keskiviikkona illalla CNN:ltä livelähetystä Trumpin puheesta ja naureskelin mielessäni, että on tämä uskomatonta hommaa, että kannatusta löytyy vieläkin. En ole missään vaiheessa uskonut väitettyyn järjestelmälliseen vaalivilppiin, eikä sen tueksi ole ollut mitään todisteita. Lähdin kävelyttämään koiraa, ja taskussa puhelimessa Whatsapp alkoi laulaa ja tuli kaikenlaisia kuvia ja viestejä, että mitä täällä oikein tapahtuu.